تبلیغات
del neveshtehaye man - آموزش انداختن سبزه عید

del neveshtehaye man

مقصر خود ماییم عشق را به کسانی ارزانی میکنیم که از زندگی ، جز آب و علف روزانه، نه میفهمند , نه میخواهند


زمان و نحوه کاشت و نگهداری سبزه عدس برای سفره هفت سین

برای سبز کردن عدس باید آن را درون بشقابی ریخته (البته ظرف مخصوص و مورد دلخواهتان) بعد روی آن آب بریزید به طوری که درون ظرفتان را بگیرد. بعد یک دستمال را روی عدس ها بگذارید بعد از آن هر روز آن دستمال را خیس کنید و احتیاجی ندارد که درون ظرف آب بریزید. بعد از چند روز عدسها جوانه می زنند. وقتی که دیدید جوانه ها قدشان بلند شده است دستمال را از روی آنها برداشته و بعد از آن هر روز به آنها آب بدهید.(به میزان مشخص و کم) (برای درست کردن سبزه عدس باید از هم اکنون اقدام کنید دیرتر از آن ممکن است که سبزه زیبایی نداشته باشید.)




سبزه ‏های کوزه ‏ای

تهیه کوزه سبز نیز بسیار جالب است. با استفاده از یک کوزه سفالی و مقداری بذر تره‏تیزک (شاهی) می‏ توانیم سبزه کوزه‏ای درست کنیم.ابتدا کوزه را از آب پر می‏ کنیم و برای مدت یک شبانه ‏روز آن را همان‏طور پر از آب نگه می‏ داریم تا جدار کوزه کاملاً خیس شود. سپس یک جوراب نایلونی روی کوزه می‏ کشیم.بذر شاهی را که قبلاً برای مدت بیست و چهار ساعت در آب خیس کرده ‏ایم به آرامی با دست روی نایلون می‏ کشیم طوری که بذرها که حالا دیگر بعد از خیس شدن کاملاً ژله‏ ای شده‏ اند به طور یکنواخت همه جا پخش شوند. بذر شاهی به آسانی به سطح جوراب نایلونی می‏ چسبد.کوزه را همواره پر از آب نگه می‏ داریم. چون هر روز مقداری از آب کوزه تبخیر می‏ شود باید به طور مرتب در آن آب بریزیم. آب از داخل کوزه به جداره آن راه یافته و به بیرون تراوش نموده جوراب را مرطوب می‏ کند به این ترتیب بذر شاهی جوانه زده و ریشه‏ ها به سطح بیرونی کوزه می‏ چسبند.کوزه را در محل پر نور قرار دهید و گاه گداری آن را بچرخانید تا نور به همه جای آن برسد. بعد از چند روز کوزه سبز شده و از تماشای آن لذت خواهید برد.